Knowledge Base-artikel #3337
FRITZ!Box 6840 LTE
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

Doorvoercapaciteit van mobiel netwerk is te laag

De doorvoercapaciteit die de FRITZ!Box in de gebruikersinterface weergeeft voor het mobiele netwerk, is aanzienlijk lager dan de snelheid die de mobielenetwerkprovider garandeert.

Oorzaak

• De doorvoercapaciteit van de mobielenetwerkverbinding hangt o.a. af van factoren zoals de afstand tot het basisstation voor mobiele communicatie en het afschermingseffect van de muren in je woning, van nabijgelegen woningen en van bomen. Storm en andere gebruikers binnen dezelfde radiocel kunnen ook leiden tot een lagere doorvoercapaciteit.

Belangrijk:Op veel locaties is het niet mogelijk de overeengekomen doorvoercapaciteit volledig te bereiken. Daarom zeggen providers van mobiele netwerken dat ze snelheden aanbieden tot een bepaalde waarde ("tot").

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

Door installatie van het meest recente FRITZ!OS is je FRITZ!Box compatibel met de meest recente techniek voor het mobiele netwerk, die wordt gebruikt in de radiocellen van mobielenetwerkproviders:

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 FRITZ!Box optimaal plaatsen

Met de richthulp kun je de optimale locatie bepalen voor de FRITZ!Box, evenals de juiste uitrichting van de antennes voor het mobiele netwerk:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Selecteer als frequentieband "Only 2.6 GHz / band 7", omdat op de 2,6GHz-frequentieband doorgaans hogere doorvoersnelheden kunnen worden bereikt dan op de 800MHz-frequentieband.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Klik in het menu "Internet" op "LTE Information".
  6. Klik op het tabblad "Reception".
  7. Klik op de knop "Start Alignment Aid".
    • Nu wordt de huidige signaalsterkte van de antennes weergegeven via de leds van de FRITZ!Box (in vijf niveaus) en in de gebruikersinterface.
  8. Kies voor de FRITZ!Box een plaats waar de signaalsterkte zo hoog mogelijk is. Let daarbij op de volgende aanwijzingen:
    1. Plaats de FRITZ!Box niet in een hoek van de kamer.
    2. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk zo dicht mogelijk bij een buitenmuur. Als je weet waar de LTE-cel van je provider is, plaats je de FRITZ!Box tegen de buitenmuur die naar de LTE-cel is gericht.
    3. Plaats de FRITZ!Box indien mogelijk op een plek met zo weinig mogelijk obstakels eromheen, d.w.z. niet direct achter of onder een obstakel zoals bijvoorbeeld een kast of een verwarming.
    4. Lijn de LTE-antennes van de FRITZ!Box indien mogelijk in een hoek van 90° ten opzichte van elkaar uit. Plaats bijvoorbeeld een antenne verticaal en de andere horizontaal.
  9. Als de kwaliteit van de LTE-verbinding op de 2,6GHz-frequentieband niet voldoende is:
      1. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
      2. Selecteer de frequentieband "Only 800 GHz / band 20".
      3. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
      4. Klik in het menu "Internet" op "LTE Information".
      5. Klik op het tabblad "Reception".
      6. Start de richthulp en plaats de FRITZ!Box opnieuw.

3 Buitenantenne aansluiten

Als je de FRITZ!Box gebruikt op de rand van het dekkingsgebied (dekking buitenshuis) van je mobielenetwerkprovider of in een gebouw met een sterk afschermingseffect, zijn de twee GSM-antennes mogelijk niet voldoende voor optimale ontvangst. In dit geval kun je het zend- en ontvangstvermogen van de FRITZ!Box optimaliseren door een buitenantenne te gebruiken (bijvoorbeeld op je balkon of dak):

4 Contact opnemen met provider

Je mobielenetwerkprovider heeft de mobielenetwerkverbinding mogelijk afgeknepen als je een bepaald datalimiet hebt overschreden, of er is een storing bij je provider.

1. Neem contact op met je mobielenetwerkprovider om de mobielenetwerkverbinding te laten controleren.