Wi-Fi-netwerk schakelt zichzelf automatisch in en/of uit

Het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box schakelt zichzelf automatisch in en/of uit.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

1 Gebeurtenissen van de FRITZ!Box controleren

Het Wi-Fi-netwerk wordt mogelijk in- of uitgeschakeld door de de WLAN-toets van de FRITZ!Box per ongeluk in te drukken, bijvoorbeeld door kinderen of huisdieren. Controleer daarom de Event Log van de FRITZ!Box voor de periode waarin het Wi-Fi-netwerk zich heeft in- of uitgeschakeld:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie "Wi-Fi" ("Wireless").
  4. Controleer of de melding "Wi-Fi was enabled using the 'WLAN button' of "Wi-Fi was disabled using the 'WLAN' button" button" wordt weergegeven.
  5. Als de melding niet wordt weergegeven, ga dan verder met de volgende maatregel.
    • Als de melding wordt weergegeven, kun je de toetsblokkering inschakelen in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box onder "System > Buttons and LEDs >Keylock", om te voorkomen dat het Wi-Fi-netwerk onopzettelijk wordt in- of uitgeschakeld door op de toets te drukken.

2 Tijdschakeling voor Wi-Fi-netwerk uitschakelen

Mogelijk is er een tijdschakeling voor het Wi-Fi-netwerk geconfigureerd. Als je niet wilt dat het Wi-Fi-netwerk wordt in- of uitgeschakeld door de tijdschakeling, schakel deze dan weer uit:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Schedule".
  3. Schakel de optie "Use schedule for wireless radio network" uit.