Via MyFRITZ! geen toegang tot FRITZ!Box mogelijk

De MyFRITZ!-startpagina van je FRITZ!Box kan niet worden geopend:

• Na het inloggen op myfritz.net mislukt het automatisch doorsturen naar de FRITZ!Box.
  • Na het selecteren van een FRITZ!Box in het apparatenoverzicht op myfritz.net wordt deze FRITZ!Box niet weergegeven.
  • Het mislukt om FRITZ!Box rechtstreeks te benaderen met het individuele MyFRITZ!-adres (bijvoorbeeld https://pi80ewgfi72d2os42.myfritz.net).

Daarbij wordt een van de volgende foutmeldingen weergegeven door de webbrowser:

• "Deze pagina kan niet worden weergegeven"
  • "Deze pagina is niet beschikbaar"
  • "Fout: Netwerk Timeout"
  • "Pagina niet bereikbaar"
  • "Sessie verlopen"
  • "Gegevensoverdracht onderbroken"
  • "De server op [...].myfritz.net doet er te lang over om te antwoorden"
  • "404 Not Found"
  • "Requested resource was not found"

Voer de hier beschreven maatregelen na elkaar uit. Controleer na elke maatregel of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box installeren

1. Installeer op de FRITZ!Box het meest recente FRITZ!OS.

2 Toegang alleen mogelijk met openbaar IP-adres

De FRITZ!Box is alleen toegankelijk vanuit het internet als de FRITZ!Box bij het tot stand brengen van de internetverbinding een openbaar IPv4-adres of een IPv6-adres krijgt toegewezen van de internetprovider.

Toegang via IPv4

Voor IPv4-internettoegang moet de FRITZ!Box een openbaar IPv4-adres krijgen van de internetprovider. Als de FRITZ!Box een privaat IPv4-adres krijgt toegewezen, is toegang via IPv4 niet mogelijk.

Of de FRITZ!Box een openbaar of een privaat IPv4-adres heeft, kun je uitzoeken met behulp van de handleiding Adresbereik bepalen van het IPv4-adres van de internetverbinding.

Toegang via IPv6

Voor IPv6-internettoegang moeten zowel de FRITZ!Box als het apparaat waarmee de FRITZ!Box wordt benaderd, via IPv6 zijn verbonden met internet. Als alleen de FRITZ!Box een IPv6-adres krijgt toegewezen, het apparaat echter niet via IPv6 met internet is verbonden, is IPv6-toegang niet mogelijk.

Of de FRITZ!Box is verbonden met internet via IPv6 kun je opzoeken in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box in het menu "Internet > Online Monitor".

Of het apparaat waarmee de FRITZ!Box wordt benaderd, met internet is verbonden via IPv6, kun je testen door op het apparaat www.test-ipv6.com of www.ipv6-test.com te openen.

3 Internettoegang via HTTPS inschakelen voor FRITZ!Box

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "MyFRITZ!-account".
  3. Schakel de optie "Internet access to the FRITZ!Box via HTTPS enabled" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

4 Internetverbinding permanent in stand houden

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Account Information".
  3. Klik op "Change connection settings".
  4. Schakel de optie "Maintain permanently (recommended for flat rates)" in. Als de optie niet wordt weergegeven, heeft de FRITZ!Box al een permanente verbinding met het internet.