MyFRITZ!-rapport configureren

MyFRITZ!Net stelt je regelmatig per e-mail op de hoogte over de status van je FRITZ!-apparaten, beschikbare updates en andere nieuwtjes, aanmeldingen bij je FRITZ!Box van buiten het thuisnetwerk en desgewenst zelfs als je het wachtwoord van de FRITZ!Box bent vergeten.

Om door MyFRITZNet per e-mail op de hoogte gesteld te worden hoef je alleen maar je FRITZ!Box te registreren bij MyFRITZ!Net. Als je dat nog niet hebt gedaan tijdens de configuratie van je FRITZ!Box of nadat FRITZ!OS is bijgewerkt, kun je dit alsnog nog doen via de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.

Vervolgens ontvang je een e-mail met een bevestigingslink voor je FRITZ!Box. Nadat je op de link hebt geklikt, is de configuratie voltooid. Als je de e-mail niet bevestigt, zal MyFRITZ!Net deze e-mail nog twee keer versturen. Als je ook deze e-mails niet bevestigt, wordt bij MyFRITZ!Net je e-mailadres verwijderd en de rapportage niet geconfigureerd.

Als je vanaf internet je FRITZ!Box wilt benaderen, kun je nadat je het MyFRITZ!-rapport hebt geconfigureerd, ook een persoonlijk MyFRITZ!-account en internettoegang tot je FRITZ!Box configureren.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 MyFRITZ!-rapport configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "MyFRITZ!-account".
  3. Voer in het invoerveld "Your email address" je e-mailadres in.
  4. Klik op "Next". MyFRITZ!Net stuurt je nu een e-mail met een bevestigingslink voor je FRITZ!Box.

Belangrijk:Als je geen e-mail hebt ontvangen, werd de e-mail aangemerkt als ongewenste reclame (spam). Controleer in dit geval de spammap van je e-mailpostvak.

5. Open de e-mail die je hebt ontvangen van MyFRITZ!Net.
  6. Klik in de e-mail op de knop "Uw FRITZ!Box registreren". Nu wordt je doorgestuurd naar myfritz.net. De configuratie van het MyFRITZ!-rapport is daarmee voltooid.
  7. Als je vanaf internet je FRITZ!Box wilt benaderen, klik je op de link "MyFRITZ!-account instellen" en volg je de aanwijzingen van de handleiding MyFRITZ!-account registreren en in FRITZ!Box configureren.

2 Verzendinterval van het MyFRITZ!-rapport wijzigen

Het MyFRITZ!-rapport wordt standaard één keer per maand verstuurd. Als je een MyFRITZ!-account hebt aangemaakt, kun je het rapport ook wekelijks laten toesturen:

1. Open in een webbrowser myfritz.net.
  2. Voer in de invoervelden in kwestie het e-mailadres en het MyFRITZ!-wachtwoord in die je hebt gebruikt voor de registratie bij MyFRITZ!Net en klik op "Aanmelden".
  3. Los de captcha op.
  4. Klik rechtsboven aan de rand van de website op de menuknop met drie puntjes en dan op "MyFRITZ!-instellingen".
  5. Klik op "MyFRITZ!-rapport".
  6. Selecteer het gewenste verzendinterval en klik op "Opslaan".

3 MyFRITZ!-rapport afmelden

Je kunt jezelf afmelden voor het MyFRITZ!-rapport via de link "MyFRITZ!-rapport afmelden". Als je een MyFRITZ!-account hebt aangemaakt, kun je het rapport ook op myfritz.net uitschakelen:

1. Open in een webbrowser myfritz.net.
  2. Voer in de invoervelden in kwestie het e-mailadres en het MyFRITZ!-wachtwoord in die je hebt gebruikt voor de registratie bij MyFRITZ!Net en klik op "Aanmelden".
  3. Los de captcha op.
  4. Klik rechtsboven aan de rand van de website op de menuknop met drie puntjes en dan op "MyFRITZ!-instellingen".
  5. Klik op "MyFRITZ!-rapport".
  6. Schakel de optie "MyFRITZ!-rapport actief" uit en klik op "Opslaan".

4 MyFRITZ!-e-mailberichten aanpassen

Naast het MyFRITZ!-rapport informeert je FRITZ!Box je via MyFRITZ!Net ook per e-mail over belangrijke gebeurtenissen. MyFRITZ!Net verstuurt bijvoorbeeld e-mails bij beschikbare updates, een vergeten FRITZ!Box-wachtwoord en als er vanaf internet aanmeldingen bij de FRITZ!Box zijn (maximaal één e-mail per uur).

Als je een MyFRITZ!-account hebt aangemaakt, kun je configureren welke van deze e-mailberichten je wilt ontvangen:

1. Open in een webbrowser myfritz.net.
  2. Voer in de invoervelden in kwestie het e-mailadres en het MyFRITZ!-wachtwoord in die je hebt gebruikt voor de registratie bij MyFRITZ!Net en klik op "Aanmelden".
  3. Los de captcha op.
  4. Klik rechtsboven aan de rand van de website op de menuknop met drie puntjes en dan op "MyFRITZ!-instellingen".
  5. Klik op "E-mailberichten".
  6. Stel in welke e-mailberichten je wilt ontvangen en klik op "Opslaan".