FRITZ!NAS-inhoud via downloadlink delen

In de FRITZ!Box kun je maximaal 20 downloadlinks configureren voor bestanden of mappen op FRITZ!NAS (http://fritz.nas) en deze links gemakkelijk delen met familie en vrienden. De links kunnen met elke webbrowser worden geopend zonder toegangsgegevens in te voeren.

Je kunt bijvoorbeeld vrienden via internet toegang verlenen tot de foto's en video's van je laatste vakantie, zonder dat ze op je FRITZ!NAS bestanden kunnen wijzigen of verwijderen.

Voorwaarden/beperkingen

• Bestanden kunnen niet worden gewijzigd of verwijderd via een downloadlink. Als er bestanden moeten worden gewijzigd of verwijderd, configureer dan toegang vanaf internet tot FRITZ!NAS.
  • De FRITZ!Box moet van de internetprovider óf een openbaar IPv4-adres óf een IPv6-adres krijgen.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Voorbereidingen

HTTPS-internettoegang inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegang verlenen".
  3. Klik op het tabblad "FRITZ!Box-diensten".
  4. Schakel bij "Internettoegang" de optie "Internettoegang tot de FRITZ!Box via HTTPS geactiveerd" in.
  5. Als je een bepaalde poort wilt gebruiken voor HTTPS, voer dan in het invoerveld "TCP port for HTTPS" de gewenste poort in.
  6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

MYFRITZ! instellen (aanbevolen)

Om ervoor te zorgen dat de downloadlink ook blijft werken nadat het openbare IP-adres van de FRITZ!Box is veranderd en dat de link kan worden geopend zonder certificaatwaarschuwing van de webbrowser, raden we aan een gratis MyFRITZ!-account te configureren:

2 Een downloadlink voor FRITZ!NAS-inhoud aanmaken

1. Open de gebruikersinterface van FRITZ!NAS (http://fritz.nas).
  2. Navigeer naar de map met het bestand of de map die je wilt delen.
  3. Klik in de taakbalk van FRITZ!NAS op de knop "Select".
  4. Zet een vinkje in de checkbox voor het bestand of de map om deze te selecteren.
  5. Klik in de taakbalk van FRITZ!NAS op de knop (Share). Nu wordt het venster "[...] was shared successfully" weergegeven.
  6. Als je de geldigheid wilt beperken van de downloadlinks, klik dan op "Restrict validity" en stel beperkingen aan de toegangsperiode en het aantal keer dat toegang is toegestaan.
  7. Klik op "sending by e-mail" om de downloadlink naar het standaard e-mailprogramma op de computer te sturen. Zo kun je de downloadlink heel gemakkelijk per e-mail versturen aan alle personen die je toegang wilt verlenen tot het gedeelde bestand of de gedeelde map.
  8. Klik op "OK".

De personen die je toegang wilt verlenen tot een gedeeld bestand of een gedeelde map, hebben nu met een klik op de downloadlink toegang tot de gedeelde bestanden.

Opmerking:Actieve en verlopen links voor het delen van bestanden worden weergegeven in het vervolgkeuzemenu van FRITZ!NAS bij selectie van de menuoptie "Sharing" en kunnen daar worden gewijzigd, opnieuw worden geactiveerd of worden gewist.