Bij inkomende oproepen worden de telefoonnummers niet weergegeven

Bij inkomende oproepen worden de telefoonnummers niet weergegeven:

• Een telefoon die is aangesloten op de FRITZ!Box, geeft het telefoonnummer (beller-id) niet weer voor inkomende oproepen, of het nummer van de beller wordt alleen heel kort weergegeven op het scherm van de telefoon.
  • Een telefoon geeft niet weer welk telefoonnummer de beller heeft gebeld.

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Tekstinformatie in de FRITZ!Box inschakelen

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als je een FRITZ!Fon gebruikt:

1. Toets op de telefoon #960*2* in en druk op de beltoets (hoorn van de haak nemen).
  2. Hang na ca. 3 seconden weer op.

Opmerking:Je kunt de weergave van de tekstinformatie weer uitschakelen met #960*0*.

2 Weergavenamen in FRITZ!Box toewijzen

De volgende stap is alleen noodzakelijk als de telefoon wel het telefoonnummer van de beller weergeeft, maar niet het telefoonnummer dat de beller heeft gebeld:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Eigen telefoonnummers".
  3. Klik bij het telefoonnummer in kwestie op de knop (Bewerken).
  4. Voer in het invoerveld "Weergavenaam" een willekeurige naam in.

Voorbeeld:
    Als weergavenaam voor het internettelefoonnummer 12345 kun je een naam kiezen zoals "VOIP_12345", "provider_12345", "office", "private" of "12345".

5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

3 Nummerweergave (CLIP) in FRITZ!Box inschakelen

De volgende stappen zijn alleen noodzakelijk als de telefoon is verbonden met een analoge poort (bijvoorbeeld FON 1):

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Klik bij de telefoon in kwestie op de knop  (Bewerken).
  4. Klik op het tabblad "Kenmerken van het telefoonapparaat".
  5. Schakel de optie "Telefoonnummer van de beller weergeven (CLIP)" in.
  6. Wanneer alleen het telefoonnummer van de beller moet worden weergegeven, schakel dan de optie "eenvoudige modus" in.
    • Als naast het telefoonnummer van de beller ook moet worden weergegeven welk telefoonnummer de beller heeft gebeld, schakel dan de optie "geavanceerde modus" in.
  7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

4 Oproeplijst van de FRITZ!Box controleren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Oproepen".
  3. Controleer of je inkomende oproepen (blauwe of rode telefoonhoorn) ziet waarbij het telefoonnummer van de beller wordt weergegeven.
  4. Als er telefoonnummers worden weergegeven, herkent de FRITZ!Box het telefoonnummer van de beller. De telefoon geeft de telefoonnummers niet weer, omdat de telefoon de door de bellers gesignaleerde nummers niet verwerkt volgens de algemene specificaties. In dit geval is het mogelijk dat de telefoon wel de telefoonnummers weergeeft als deze rechtstreeks is verbonden met de telefoonaansluiting, maar niet wanneer deze is verbonden met de FRITZ!Box.

Opmerking:CLIP kan met veel draadloze telefoons worden gebruikt, bijvoorbeeld met alle FRITZ!Fon-modellen en veel telefoons uit de Siemens Gigaset-serie. AVM kan echter niet garanderen dat CLIP werkt met telefoons van andere fabrikanten.

• Als er geen telefoonnummers worden weergegeven, heeft je provider voor internettelefonie CLIP niet geactiveerd of de bellers hebben de nummerweergave uitgeschakeld.