Voor mobiel apparaat rechten voor toegang tot FRITZ!Box intrekken

Je kunt voor de FRITZ!Apps die je op je mobiele apparaat hebt geïnstalleerd heel eenvoudig de rechten intrekken voor toegang tot je FRITZ!Box door de apps te de-installeren.

Als het mobiele apparaat echter gestolen is of als je het kwijt bent geraakt en het dus niet mogelijk is de apps te de-installeren, ga dan te werk zoals wordt uitgelegd in deze handleiding om voor de apps de rechten voor toegang tot de FRITZ!Box in te trekken.

In dit geval is het bovendien aan te raden de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box te wijzigen en in de FRITZ!Box de VPN-verbindingen te verwijderen die zijn ingesteld voor het mobiele apparaat.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Rechten voor FRITZ!Apps intrekken

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "FRITZ!Box-gebruikers".
  3. Klik op het tabblad "Apps".
  4. Klik naast de app waarvoor de rechten moeten worden ingetrokken op de knop (verwijderen).

Opmerking:FRITZ!Apps die hier niet bij staan, hebben geen rechten voor toegang tot de FRITZ!Box.

2 Telefoonapparaat voor FRITZ!App Fon verwijderen

Als FRITZ!App Fon op het mobiele apparaat was geïnstalleerd, moet je ook het telefoonapparaat verwijderen dat voor de app was geconfigureerd.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Telefonie".
  2. Klik in het menu "Telefonie" op "Telefoonapparaten" ("Randapparatuur").
  3. Klik naast het telefoonapparaat voor FRITZ!App Fon dat verwijderd moet worden op de knop (verwijderen).

3 Wi-Fi-netwerksleutel wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Beveiliging" ("Veiligheid").
  3. Klik op het tabblad "Versleuteling".
  4. Schakel de optie "WPA-versleuteling" in.
  5. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "WPA-modus" de optie "WPA2 + WPA3" of "WPA2 (CCMP)".
  6. Voer in het invoerveld "Wi-Fi-netwerksleutel" een nieuw wachtwoord in. Gebruik cijfers, een combinatie van hoofdletters en kleine letters en ook andere tekens.
  7. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

4 VPN-verbindingen wissen

Als op het mobiele apparaat IPSec- of WireGuard-VPN-verbindingen met de FRITZ!Box zijn geconfigureerd, verwijder dan deze verbindingen in de FRITZ!Box:

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegang verlenen".
  3. Klik op het tabblad "VPN (IPSec)".
  4. Als er een VPN-verbinding voor het mobiele apparaat wordt weergegeven, klik dan bij de VPN-verbinding in kwestie op de knop (verwijderen).
  5. Klik op het tabblad "VPN (WireGuard)".
  6. Als er een VPN-verbinding voor het mobiele apparaat wordt weergegeven, klik dan bij de VPN-verbinding in kwestie op de knop (verwijderen).

Gerelateerde thema's: