Livebeeld van IP-camera voor FRITZ!Fon configureren

Met de functie voor livebeeld kun je op je FRITZ!Fon volgen wat er gebeurt voor een IP-camera (netwerkcamera, webcam). Om deze functie te gebruiken voer je met de toetsen van je FRITZ!Fon het webadres (URL) van de IP-camera in en vervolgens start je de functie voor livebeeld op de FRITZ!Fon. Het camerabeeld wordt dan op de display van de telefoon weergegeven als een reeks beelden zonder geluid.

Voorwaarden/beperkingen

• Voor de weergave van livebeeld is een FRITZ!Box met FRITZ!OS 6.20 of nieuwer vereist.
  • De IP-camera neemt beelden op in de bestandsindeling JPG/JPEG. FRITZ!Boxen met FRITZ!OS 6.50 of nieuwer ondersteunen bovendien beelden in in de bestandsindeling MJPG/MJPEG, PNG en GIF.
  • De IP-camera stelt de beelden beschikbaar via FTP of HTTP. FRITZ!Boxen met FRITZ!OS 7.10 of nieuwer ondersteunen bovendien HTTPS.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 IP-camera configureren

1. Configureer de IP-camera zodat de camera de opnamen als beeldbestanden in JPEG-bestandsindeling via HTTPS of HTTP zonder authenticatie beschikbaar stelt op een website.

Opmerking:Voor een optimale weergave van het livebeeld configureer je in de IP-camera voor de beelden een resolutie van minstens 240x320 tot ca. 480x640 pixels.

2 Versleuteling inschakelen

Op FRITZ!Fon zijn de comfortfuncties alleen beschikbaar als de DECT-versleuteling is ingeschakeld:

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Base Station" of in het menu "Telephony" op "DECT".
  3. Schakel bij "Security" de optie "Permit only secure DECT connections (recommended)" in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Als de optie was uitgeschakeld, moet je de FRITZ!Box vervolgens één keer opnieuw opstarten via de gebruikersinterface ("System > Backup > Restart").

3 Livebeeld configureren

FRITZ!Box configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je een FRITZ!Box gebruikt met FRITZ!OS 6.50 of nieuwer:

1. Open de gebruikersinterface van de FRITZ!Box.
  2. Klik in het menu "DECT" op "Web Services" of in het menu "Telephony" op "Telephony Devices".
  3. Klik op het tabblad "Live Image".
  4. Klik op de knop "Add New Live Image".
  5. Voer in het invoerveld "Name" een willekeurige naam in voor de camera.
  6. Als je beelden van een camera in het thuisnetwerk wilt afspelen, voer je in het invoerveld "Live Image URL" het volledige lokale adres (URL) in waaronder de beeldbestanden toegankelijk zijn. Informatie over de URL krijg je van de fabrikant van de IP-camera.

Voorbeeld:
    http://192.168.178.25/image_directory/image.mjpeg

• Als je beelden van een camera op het internet wilt afspelen, voer dan in het invoerveld "Live Image URL" het volledige adres van de website (URL) in, waaronder de beeldbestanden toegankelijk zijn.

Voorbeeld voor de weerwebcam van de zender rbb van het Rotes Rathaus (Rode Raadhuis) in Berlijn:

Belangrijk:Als toegang tot de beelden alleen mogelijk is met gebruikersnaam en wachtwoord, let dan op dat deze geen tekens bevatten die zijn gereserveerd voor URL-encoding en voer de URL dienovereenkomstig in, bijvoorbeeld
    http://mijn-domein.nl/snapshot.cgi?user=gebruiker&pwd=strikt%23geheim

7. Voer in het invoerveld "Retrieval interval" in na hoeveel seconden een nieuw beeld van de IP-camera moet worden geladen.
  8. Klik op "Apply" of "OK" om de instellingen op te slaan.

FRITZ!Fon configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als je een FRITZ!Box gebruikt met een FRITZ!OS-versie ouder dan 6.50:

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menu "Home Network" en druk op "OK".
  3. "Live Image" > "New Entry"
  4. Voer in het invoerveld "Name" een willekeurige naam in voor de camera.

Opmerking:Met de menutoets kun je schakelen tussen hoofdletters, kleine letters en cijfers. De huidige tekstinvoermodus wordt rechtsonder op de display weergegeven.

5. Als je beelden van een camera in het thuisnetwerk van de FRITZ!Box wilt afspelen, voer je in het invoerveld "URL" het volledige lokale adres (URL) in waaronder de beeldbestanden toegankelijk zijn. De URL moet eindigen op ".jpg".

Voorbeeld:

• Als je beelden van een camera op internet wilt afspelen, voer je in het invoerveld "URL" het volledige internetadres (URL) in waaronder de beeldbestanden toegankelijk zijn. De URL moet eindigen op ".jpg".

Voorbeeld voor de weerwebcam van de zender rbb van het Rotes Rathaus (Rode Raadhuis) in Berlijn:

Belangrijk:Als het is vereist om een gebruikersnaam en wachtwoord in te voeren voor toegang tot de beelden, voeg die dan toe aan de URL, bijvoorbeeld

6. Voer bij "interval (in s)" in na hoeveel seconden een nieuw beeld van de camera moet worden geladen en druk vervolgens op "Save".

4 Livebeeld op FRITZ!telefoon bekijken

1. Druk op de telefoon op de toets "Menu".
  2. Blader tot het menu "Home Network" en druk op "OK".
  3. "Live Image" > "OK"
  4. Selecteer een livebeeld en druk op "OK".

Het livebeeld wordt nu afgespeeld op de display van je FRITZ!Fon.