MAC-adres van FRITZ!Powerline opzoeken

Een MAC-adres (Media Access Control-adres) is het hardwareadres van een netwerkinterface (bijvoorbeeld Wi-Fi) en wordt gebruikt om een apparaat eenduidig te identificeren in een netwerk. Elke netwerkinterface van het FRITZ!Powerline-apparaat heeft een eigen MAC-adres.

FRITZ!Powerline gebruikt MAC-adressen voor

• Wi-Fi-apparaten die zijn verbonden met het Wi-Fi-netwerk van het powerlineapparaat.
  • de powerlineverbinding in een powerlinenetwerk.
  • apparaten die met een netwerkkabel zijn aangesloten op de LAN-poort van het powerlineapparaat.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van het FRITZ!Powerline-apparaat.

1 Wi-Fi-MAC-adres voor aanmelding van draadloze netwerkapparaten opzoeken

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Wi-Fi Network".
  3. Klik op "More Information on the Wi-Fi Network" en lees het MAC-adres in kwestie af.

2 Powerline-MAC-adres opzoeken

Het powerline-MAC-adres van het FRITZ!Powerlineapparaat staat op het typeplaatje aan de onderzijde van het apparaat of kan worden opgezocht via de gebruikersinterface:

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Powerline".
  2. Klik op "Further Device Information" en lees het MAC-adres af.

3 LAN-MAC-adres opzoeken

Het LAN-MAC-adres van het FRITZ!Powerline-apparaat wordt óf weergegeven in de router waarmee het powerlineapparaat als LAN-bridge is verbonden óf kan worden opgezocht op een computer die is aangesloten op de LAN-poort van het powerlineapparaat. De werkwijze is afhankelijk van het besturingssysteem van de computer:

Windows

1. Druk de toetscombinatie Windows-toets + R in.
  2. Voer in het invoerveld "Openen" cmd in en klik op "OK".
  3. Voer in de opdrachtprompt nslookup fritz.powerline in en druk vervolgens op Enter.
  4. Lees het IP-adres van het FRITZ!Powerline-apparaat af naast de vermelding "Address:".
  5. Voer arp -a [IP-adres van het FRITZ!Powerline-apparaat] in en druk op Enter.

Voorbeeld:
    arp - a 192.168.178.20

6. Lees het MAC-adres van het FRITZ!Powerline-apparaat af onder de vermelding "Fysiek adres".

macOS

1. Open de Finder.
  2. Klik op "Programma's" en dan op "Hulpprogramma's".
  3. Open het hulpprogramma Terminal.
  4. Voer in de terminal nslookup fritz.powerline in en druk op Enter.
  5. Lees het IP-adres van het FRITZ!Powerline-apparaat af naast de vermelding "Address:".
  6. Voer arp [IP-adres van het FRITZ!Powerline-apparaat] in en druk op Enter.

Voorbeeld:
    arp 192.168.178.20

7. Lees het MAC-adres van het FRITZ!Powerline-apparaat af.

Linux

1. Open de Terminal. Als je Ubuntu gebruikt, kun je de terminal openen met de toetscombinatie Ctrl + ALT + T.
  2. Voer in de terminal nslookup fritz.powerline in en druk op Enter.
  3. Lees het IP-adres van het FRITZ!Powerline-apparaat af naast de vermelding "Address:".
  4. Voer arp [IP-adres van het FRITZ!Powerline-apparaat] in en druk op Enter.

Voorbeeld:
    arp 192.168.178.20

5. Lees het MAC-adres van het FRITZ!Powerline-apparaat af.