Knowledge Base-artikel #1564
FRITZ!Powerline 546E
Dit supportartikel is beschikbaar voor de volgende producten:

Statusberichten van smarthomeapparaten laten versturen door de push-service

FRITZ!Powerline kan je regelmatig E-mails sturen, zogenaamde push-service-mails, met status- en gebruiksgegevens. Je kunt zelf bepalen over welke gebeurtenissen van het FRITZ!Powerline-apparaat je wilt worden geïnformeerd en hoe vaak deze e-mails moeten worden verstuurd. De push-services zijn beschikbaar voor diverse functies.
De push-service voor "Smart Home" stuurt, afhankelijk van de instellingen, e-mails met informatie over de prestaties, het verbruik, en de schakelstatus van je FRITZ!Powerline-apparaat.

Voorbeeld:
Je wasmachine is verbonden met het slimme stopcontact. Je wilt een e-mailmelding ontvangen zodra de wascyclus is voltooid, dat wil zeggen, wanneer de wasmachine overschakelt naar de stand-bymodus.

In deze handleiding gebruiken we dit voorbeeld om je een mogelijk toepassingsscenario te tonen en hoe je de pushservice moet configureren voor het smart thuisnetwerk.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van het FRITZ!Powerline-apparaat.

1 Smarthomeapparaat configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Smart Home".
  2. Klik bij het apparaat in kwestie op de knop  (Bewerken).
  3. Klik op het tabblad "Switch automatically".
  4. Schakel de optie "Switch off on standby" in en selecteer een vermogenslimiet en de duur.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 Push-service configureren

E-mailaccountgegevens invoeren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Push Service".
  3. Klik op de link "Configure Push Service". Als de link niet wordt weergegeven, klik dan op het tabblad "Sender".
  4. Voer je e-mailadres en het wachtwoord in.
  5. Klik op "Account Information - Additional Settings".

Opmerking:In de meeste gevallen vult FRITZ!Powerline de volgende gegevens automatisch aan. Bij kleinere lokale providers moet je deze zelf invoeren. De benodigde gegevens krijg je van je e-mailprovider.

6. Voer je gebruikersnaam en de naam van de SMTP-server van je e-mailprovider in.
  7. Als de server niet bereikbaar is via poort 25, voer dan bij "Port" de poort in waarmee de server communiceert, bijvoorbeeld 587.
  8. Als de server SSL ondersteunt, schakel je de optie "This server supports a secure connection (SSL)" in.
  9. Schakel de optie "Test e-mail sending after adopting the settings." in. Als de optie niet beschikbaar is, wordt de testmail automatisch verstuurd.
  10. Klik op "Apply" of "Next" en volg de aanwijzingen van de wizard.
  11. FRITZ!Powerline verstuurt nu een testmail naar je e-mailaccount.

Push-service voor "Smart Home" inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Push Service".
  3. Schakel "Smart Home" in en klik op de knop (bewerken).
  4. Schakel "Push service enabled" en "for every switching event" in.
  5. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

Zodra de wasmachine overschakelt naar de standby-modus en het vermogenslimiet van de machine onder de waarde komt die je hebt gedefinieerd bij "Power treshold" voor de tijdsduur die je hebt ingesteld bij "Duration", wordt het stopcontact automatisch uitgeschakeld. Via de push-service ontvang je dan een overeenkomstige e-mail.