Geen internettoegang mogelijk via router van een andere fabrikant

Hoewel de FRITZ!Repeater is verbonden is met de Wi-Fi-router (Wi-Fi), hebben met de FRITZ!Repeater verbonden computers, smartphones of andere apparaten geen toegang tot internet. De apparaten die zijn verbonden met de Wi-Fi-router hebben echter wel toegang tot internet.

Op de apparaten wordt mogelijk een van de volgende meldingen weergegeven:

• "Geen internet, beveiligd"
  • "Geen internettoegang"
  • "Geen internetverbinding"
  • "Verbonden met apparaat. Kan geen internet bieden"

Voer de hier beschreven stappen achterelkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Gebeurtenissen van de FRITZ!Repeater controleren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "Systeem".
  2. Klik in het menu "Systeem" op "Gebeurtenissen".
  3. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst de optie "Wi-Fi".
  4. Controleer of er foutmeldingen worden weergegeven.
  5. Als de Wi-Fi-verbinding van de FRITZ!Repeater met de Wi-Fi-router regelmatig wordt verbroken, voer dan de stappen uit in de handleiding Wi-Fi-verbinding wordt regelmatig verbroken.

2 DHCP-server van de Wi-Fi-router inschakelen

Zorg ervoor dat de DHCP-server van de router is ingeschakeld, zodat alle apparaten die zijn verbonden met de Wi-Fi-router automatisch de juiste IP-instellingen krijgen:

1. Schakel in de gebruikersinterface van de Wi-Fi-router de DHCP-server in.

Opmerking:Informatie over het inschakelen van de DHCP-server krijg je van de fabrikant van de Wi-Fi-router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Apparaat voor het automatisch laten toewijzen van IP-instellingen configureren

Om ervan verzekerd te zijn dat het apparaat altijd de juiste IP-instellingen gebruikt, moet je ervoor zorgen dat het apparaat automatisch de IP-instellingen ophaalt bij de Wi-Fi-router (dit is de standaardinstelling van de meeste apparaten):

1. Configureer het apparaat voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP.

4 Firewall van het apparaat configureren

De volgende stap is alleen noodzakelijk als er op het apparaat firewallsoftware is geïnstalleerd:

1. Configureer de firewall zodanig dat deze verbindingen met de Wi-Fi-router toestaat. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van de firewall; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.