Knowledge Base-artikel #903

FRITZ!Repeater via LAN met de FRITZ!Box verbinden

Verbind je FRITZ!Repeater via LAN met je FRITZ!Box om je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit te breiden met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het Wi-Fi-bereik van je FRITZ!Box optimale Wi-Fi-ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Bij gebruik van een FRITZ!Box met FRITZ!OS 7 of nieuwer wordt de FRITZ!Repeater geïntegreerd in het Mesh-netwerk, en in de gebruikersinterface van de Mesh Master weergegeven met het Mesh-pictogram . De FRITZ!Repeater neemt dan alle instellingen van de FRITZ!Box over, bijvoorbeeld de Wi-Fi-toegangsgegevens en de gasttoegang. Je draadloze netwerkapparaten brengen in het Mesh-netwerk automatisch een verbinding tot stand met het draadloze toegangspunt dat het beste Wi-Fi-signaal heeft.

Wijzigingen in het Mesh-netwerk kun je in het vervolg eenvoudig in de FRITZ!Box voornemen. De FRITZ!Box geeft de nieuwe instellingen automatisch door aan de FRITZ!Repeater. Als je dan toch nog eens toegang wilt krijgen tot de gebruikersinterface van de FRITZ!Powerline-adapter, meld je dan aan bij de FRITZ!Repeater met het wachtwoord van de FRITZ!Box.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-bridge

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 FRITZ!Repeater via LAN met FRITZ!Box verbinden

De FRITZ!Repeater wordt automatisch als LAN-bridge geconfigureerd als de FRITZ!Repeater zich in de fabrieksinstellingen bevindt en tijdens het opstarten via een netwerkkabel met de FRITZ!Box is verbonden:

1. Verbind de FRITZ!Repeater met een netwerkkabel met een LAN-poort van de FRITZ!Box.

2 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Repeater laden

1. Druk op de Connect-toets en houd de toets gedurende ongeveer 15 seconden ingedrukt.
  2. De led signaleert nu door afwisselend te knipperen en te blijven branden, dat de fabrieksinstellingen worden geladen en de FRITZ!Repeater opnieuw wordt opgestart. Dit kan enkele minuten duren.
  3. Zodra de led gedurende ten minste 1 minuut continu knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

De FRITZ!Repeater is nu geconfigureerd als LAN-bridge en is beschikbaar als een extra draadloos toegangspunt. De led voor de verbindingskwaliteit geeft de kwaliteit weer van de Wi-Fi-verbinding van het apparaat dat als eerste een verbinding tot stand heeft gebracht met het draadloze netwerk van de FRITZ!Repeater.