Geen internettoegang mogelijk via router van een andere fabrikant

Hoewel de FRITZ!Repeater is verbonden is met de draadloze router (Wi-Fi), hebben met de FRITZ!Repeater verbonden computers, smartphones of andere apparaten geen toegang tot internet. Apparaten die zijn verbonden met de draadloze router hebben echter wel toegang tot internet.

In het "Netwerkcentrum" van de betreffende Windows-computers wordt mogelijk een van de volgende meldingen weergegeven:

• "Onbekend netwerk"
  • "Toegang tot: alleen lokaal"
  • "Toegangstype: Geen internettoegang"

Voer de hier beschreven stappen na elkaar uit. Controleer na elke stap of het probleem is opgelost.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Repeater.

1 Event Log van de FRITZ!Repeater controleren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Repeater op "System".
  2. Klik in het menu "System" op "Event Log".
  3. Selecteer in de vervolgkeuzelijst de optie "Wi-Fi" ("Wireless").
  4. Controleer of er foutmeldingen worden weergegeven.
  5. Als de draadloze verbinding van de FRITZ!Repeater met de draadloze router regelmatig wordt onderbroken, voer dan de maatregelen uit in de handleiding Regelmatige onderbrekingen van de Wi-Fi-verbinding.

2 DHCP-server van de draadloze router inschakelen

Zorg ervoor dat de DHCP-server van de router is ingeschakeld, zodat alle apparaten die zijn verbonden met de draadloze router automatisch de juiste IP-instellingen krijgen:

1. Schakel in de gebruikersinterface van de draadloze router de DHCP-server in.

Opmerking:Informatie over het inschakelen van de DHCP-server krijg je van de fabrikant van de draadloze router; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.

3 Apparaat voor het automatisch ophalen van IP-instellingen configureren

Om ervan verzekerd te zijn dat het apparaat altijd de juiste IP-instellingen gebruikt, moet je ervoor zorgen dat het apparaat automatisch de IP-instellingen ophaalt bij de draadloze router (dit is de standaardinstelling van de meeste apparaten):

1. Configureer het apparaat voor het automatisch ophalen van de IP-instellingen per DHCP.

4 Firewall van de computer configureren

De volgende maatregel is alleen noodzakelijk als op de computer een extra firewall is geïnstalleerd:

1. Configureer de firewall zodanig dat deze verbindingen van de computer met de draadloze router toestaat. Informatie over de configuratie krijg je van de fabrikant van de firewall; raadpleeg bijvoorbeeld de handleiding.