FRITZ!Repeater met router van een andere fabrikant verbinden

Je wilt een FRITZ!Repeater zonder FRITZ!Box verbinden met een andere router? ✔ Dat gaat gemakkelijk met deze stap-voor-stap-handleiding.

De FRITZ!Repeater breidt je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het Wi-Fi-bereik van je router optimale Wi-Fi-ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk. De FRITZ!Repeater neemt dan de toegangsgevens van het Wi-Fi-netwerk van de router over en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Je kunt de FRITZ!Repeater met je router verbinden via Wi-Fi of via LAN. Welk type verbinding het beste is, hangt af van de omgeving waar de FRITZ!Repeater wordt gebruikt.

1 FRITZ!Repeater via Wi-Fi met de router verbinden

Verbindingsscenario voor het verbindingstype Wi-Fi-bridge

Een Wi-Fi-verbinding met de router is zinvol wanneer

• de FRITZ!Repeater binnen het Wi-Fi-bereik van de draadloze router moet worden geplaatst.
  • de FRITZ!Repeater desgewenst snel en gemakkelijk moet worden verplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater via Wi-Fi met router van andere fabrikant verbinden

2 FRITZ!Repeater via LAN met de router verbinden

Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-bridge

Een LAN-verbinding met de router is zinvol wanneer

• vanaf de plaats waar de FRITZ!Repeater wordt gebruikt een LAN-verbinding met de router kan worden gemaakt, bijvoorbeeld via de al aanwezige bekabeling voor het netwerk in huis.
  • de FRITZ!Repeater buiten het Wi-Fi-bereik van de router in het thuisnetwerk moet worden geplaatst.

Zo ga je te werk: FRITZ!Repeater via LAN verbinden met router van andere fabrikant