De FRITZ!Box voor gebruik met een andere router configureren

Je wilt een FRITZ!Box op een andere router aansluiten en de al aanwezige internetverbinding gebruiken? ✓ Zo configureer je daarvoor de FRITZ!Box.

De FRITZ!Box kan de bestaande internetverbinding van een andere router gebruiken. Hierdoor kun je de FRITZ!Box

• gebruiken met een internetverbinding waarvoor een speciaal door de internetprovider geleverde router met vooraf geconfigureerde en niet-aanpasbare accountgegevens moet worden gebruikt (Integrated Access Device, IAD).
  • gemakkelijk integreren in een bestaande netwerkinfrastructuur.

De FRITZ!Box kan worden geconfigureerd als IP-client of als gecascadeerde router. Welke bedrijfsmodus het meest zinvol is, hangt af van je vereisten.

Belangrijk:Als de andere router een FRITZ!Box is, ga dan te werk zoals beschreven in de handleiding FRITZ!Box configureren als Mesh Repeater.

1 FRITZ!Box configureren als IP-client (aanbevolen)

1. configureer de FRITZ!Box als IP-client als je de FRITZ!Box gemakkelijk wilt integreren in je bestaande netwerk. In bedrijfsmodus als IP-client
    • is de Firewall van de FRITZ!Box uitgeschakeld.
    • krijgen de computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden, hun IP-instellingen nog steeds van de andere router.
    • hebben alle apparaten toegang tot het internet en kunnen met elkaar communiceren zonder beperkingen, ongeacht of deze zijn aangesloten aan de FRITZ!Box of de andere router.
    • zijn de functies ouderlijk toezicht en gasttoegang niet beschikbaar.

2 FRITZ!Box configureren als gecascadeerde router

1. Configureer de FRITZ!Box als gecascadeerde router als de FRITZ!Box een eigen netwerk ter beschikking moet stellen dat is gescheiden van de andere router. In de modus als gecascadeerde router
    • is de firewall van de FRITZ!Box ingeschakeld.
    • krijgen computers, smartphones en andere apparaten die met de FRITZ!Box zijn verbonden hun IP-instellingen niet meer van de andere router, maar van de FRITZ!Box.
    • is het niet mogelijk om vanaf internet of vanuit het netwerk van de andere router apparaten te benaderen die zijn aangesloten op de FRITZ!Box.
    • zijn de functies ouderlijk toezicht en gasttoegang beschikbaar.