Wi-Fi-beveiligingsinstellingen van de FRITZ!Box wijzigen

Je wilt het wachtwoord van het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wijzigen? ✔ Alle instellingen voor de versleuteling wijzig je heel eenvoudig in de gebruikersinterface.

Je kunt de Wi-Fi-beveiligingsinstellingen van de FRITZ!Box heel eenvoudig wijzigen en bijvoorbeeld een nieuwe netwerksleutel voor je Wi-Fi-netwerk configureren. De FRITZ!Box (Mesh Master) geeft de gewijzigde Wi-Fi-beveiligingsinstellingen automatisch door aan alle Mesh Repeaters (bijvoorbeeld FRITZ!Repeater), zodat de draadloze netwerkapparaten in het FRITZ! Mesh-netwerk zich altijd met dezelfde Wi-Fi-toegangsgegevens kunnen aanmelden.

Houd er bij het wijzigen van de beveiligingsinstellingen rekening mee dat de Wi-Fi-verbinding vervolgens op alle draadloze netwerkapparaten opnieuw moet worden ingesteld.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Wi-Fi-netwerk inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Wi-Fi Channel".
  3. Schakel de optie "Adjust Wi-Fi channel settings"in.
  4. Schakel het Wi-Fi-netwerk in voor de 2,4 en 5 GHz-frequentieband.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

2 Beveiligingsinstellingen van het Wi-Fi-netwerk wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Security".
  3. Klik op het tabblad "Encryption".
  4. Als je de veilige WPA-versleuteling wilt gebruiken (aanbevolen):
    Wi-Fi-versleuteling in de gebruikersinterface aanpassen
    1. Schakel de optie "WPA Encryption" in.
    2. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "WPA-Modus" de WPA3-transition mode "WPA2 + WPA3". Als je nog gebruikmaakt van oudere draadloze netwerkapparaten die de WPA3-transition mode niet ondersteunen, selecteer dan de optie "WPA2 (CCMP)".

Opmerking:De WPA3-transition mode wordt niet ondersteund door bijvoorbeeld Apple met iOS-apparaten waarop een iOS-versie ouder dan 12.1.1 is geïnstalleerd en oudere draadloze printers. Informatie over de functionaliteit van je draadloze netwerkapparaten krijg je van de betreffende fabrikant.

3. Voer in het invoerveld "Network key" een wachtwoord in. Gebruik cijfers, een combinatie van hoofdletters en kleine letters en ook andere tekens.
    • Als je geen versleuteling (niet aanbevolen) wilt gebruiken, waardoor het Wi-Fi-netwerk niet beveiligd is, schakel je de optie "non-encrypted" in.
  5. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

Nu wordt het pop-upvenster "Access to Wi-Fi" geopend met de gewijzigde Wi-Fi-toegangsgegevens van de FRITZ!Box. Print of noteer de nieuwe Wi-Fi-toegangsgegevens en configureer de Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box opnieuw.