Wi-Fi-beveiligingsinstellingen van de FRITZ!Box wijzigen

Je wilt het wachtwoord van het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wijzigen? ✔ Alle instellingen voor de versleuteling wijzig je heel eenvoudig in de gebruikersinterface.

Je kunt de Wi-Fi-beveiligingsinstellingen van de FRITZ!Box heel eenvoudig wijzigen en bijvoorbeeld een nieuwe netwerksleutel voor je Wi-Fi-netwerk configureren. De FRITZ!Box (Mesh Master) geeft de gewijzigde Wi-Fi-beveiligingsinstellingen automatisch door aan alle Mesh Repeaters (bijvoorbeeld FRITZ!Repeater), zodat de Wi-Fi-apparaten in het FRITZ! Mesh-netwerk zich altijd met dezelfde Wi-Fi-toegangsgegevens kunnen aanmelden.

Houd er bij het wijzigen van de beveiligingsinstellingen rekening mee dat de Wi-Fi-verbinding vervolgens op alle Wi-Fi-apparaten opnieuw moet worden ingesteld.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Wi-Fi-netwerk inschakelen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Wi-Fi-kanaal" ("Draadloos kanaal").
  3. Schakel de optie "Instellingen Wi-Fi-kanalen aanpassen" ("Instellingen draadloze kanalen aanpassen") in.
  4. Schakel het Wi-Fi-netwerk in voor de 2,4 en 5 GHz-frequentieband.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

2 Beveiligingsinstellingen van het Wi-Fi-netwerk wijzigen

Wi-Fi-versleuteling in gebruikersinterface aanpassen
  1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Beveiliging" ("Veiligheid").
  3. Klik op het tabblad "Versleuteling".
  4. Als je de veilige WPA-versleuteling wilt gebruiken (aanbevolen):
    1. Schakel de optie "WPA-versleuteling" in.
    2. Selecteer uit de vervolgkeuzelijst "WPA-Modus" de WPA3-transition mode "WPA2 + WPA3". Als je nog gebruikmaakt van oudere Wi-Fi-apparaten die de WPA3-transition mode niet ondersteunen, selecteer dan de optie "WPA2 (CCMP)".

Opmerking:De WPA3-transition mode wordt niet ondersteund door bijvoorbeeld Apple met iOS-apparaten waarop een iOS-versie ouder dan 12.1.1 is geïnstalleerd en oudere draadloze printers. Informatie over de functionaliteit van je Wi-Fi-apparaten krijg je van de fabrikant in kwestie.

3. Voer in het invoerveld "Wi-Fi-netwerksleutel" een wachtwoord in. Gebruik cijfers, een combinatie van hoofdletters en kleine letters en ook andere tekens.
    • Als je geen versleuteling (niet aanbevolen) wilt gebruiken, waardoor het Wi-Fi-netwerk niet beveiligd is, schakel dan de optie "niet-versleuteld" ("onversleuteld") in.
  5. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan.

Nu wordt het pop-upvenster "Wi-Fi-toegang" geopend met de gewijzigde Wi-Fi-toegangsgegevens van de FRITZ!Box. Print of noteer de nieuwe Wi-Fi-toegangsgegevens en configureer de Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box opnieuw.