Kan de FRITZ!Box al draadloze repeater worden gebruikt?

Je kunt de FRITZ!Box als draadloze repeater configureren wanneer je nog een FRITZ!Box als router gebruikt. Daarentegen is gebruik als draadloze repeater in combinatie met een router van een andere fabrikant niet mogelijk, omdat het fabrikant-onafhankelijke WDS-procedé (Wireless Distribution System) technisch verouderd is en de FRITZ!Box dit niet ondersteunt.

Als je het Wi-Fi-bereik van een router van een andere fabrikant wilt uitbreiden, dan kun je een FRITZ!Repeater gebruiken. FRITZ!Repeaters gedragen zich ten opzichte van een draadloze router als gewone draadloze netwerkapparaten en kunnen daarom met alle in de handel verkrijgbare routers worden gebruikt.