Kan de FRITZ!Box al draadloze repeater worden gebruikt?

Het is mogelijk om de FRITZ!Box als draadloze repeater te gebruiken in combinatie met een FRITZ!Box die je al hebt. Als beide FRITZ!Box-modellen FRITZ!Mesh ondersteunen, kun je de FRITZ!Box als Mesh Repeater configureren. Daarentegen is gebruik als draadloze repeater in combinatie met een router van een andere fabrikant niet mogelijk, omdat er nog geen fabrikant-onafhankelijke Mesh-standaard is en het fabrikant-onafhankelijke WDS-procedé (Wireless Distribution System) technisch verouderd is en de FRITZ!Box dit niet ondersteunt.

Daarom kun je voor gebruik met een router van een andere fabrikant in de FRITZ!Box alleen de bedrijfsmodus "existing connection over Wi-Fi" configureren. In dit geval werkt de FRITZ!Box nog steeds als router en heeft een eigen netwerk met een eigen netwerkadresbereik. Wanneer er een draadloze repeater nodig is, bijvoorbeeld omdat de met de repeater verbonden apparaten ook toegang moeten hebben tot apparaten die met de router verbonden zijn, zou je een FRITZ!Repeater kunnen gebruiken. FRITZ!Repeaters gedragen zich ten opzichte van een router als gewone draadloze netwerkapparaten en kunnen daarom met alle in de handel verkrijgbare routers worden gebruikt.