Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box wijzigen

Je kunt de naam van het Wi-Fi-netwerk van je FRITZ!Box heel eenvoudig wijzigen en je Wi-Fi een unieke naam geven.

Houd er bij het wijzigen van de Wi-Fi-netwerknaam rekening mee dat de Wi-Fi-verbinding vervolgens op alle draadloze netwerkapparaten opnieuw moet worden ingesteld.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) wijzigen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Wi-Fi Network" ("Radio Network").
  3. Voer in de invoervelden "Name of the Wi-Fi network visible" ("Name of the wireless radio network visible") dezelfde unieke naam in voor het 2,4- en de 5GHz-Wi-Fi-netwerk. Als er maar één invoerveld wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan. Als de nieuwe naam van het Wi-Fi-netwerk wordt opgeslagen, worden alle Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Box verbroken. De Wi-Fi-verbindingen met de FRITZ!Box moeten vervolgens opnieuw worden geconfigureerd.