FRITZ!Box configureren voor internettoegang via mobiel netwerk

Met een extra dongel voor mobiel internet kan de FRITZ!Box de internetverbinding ook tot stand brengen via het mobiele netwerk. Je hoeft alleen maar de dongel voor mobiel internet aan te sluiten op de FRITZ!Box en de pincode in te voeren in de FRITZ!Box-gebruikersinterface. Vervolgens kan alle apparatuur in je thuisnetwerk onbeperkt gebruikmaken van de complete veelvoud aan FRITZ!Box-functies voor internet, telefonie en multimedia.

Voorwaarden / beperkingen

• De dongel voor mobiel internet moet de mobielenetwerkstandaarden LTE (4G) of UMTS/HSPA (3G) ondersteunen.
  • De dongel voor mobiel internet moet de AT-instructieset of USB-tethering ondersteunen.
  • Functies waarvoor een publiek IP-adres is vereist (bijvoorbeeld inkomende VPN-verbindingen), zijn afhankelijk van de mobielenetwerkprovider mogelijk niet of slechts beperkt beschikbaar.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 Dongel voor mobiel internet met FRITZ!Box verbinden

1. Verbind de dongel voor mobiel internet waarin de simkaart is geplaatst, met de USB-poort van de FRITZ!Box.

Belangrijk:Het stroomverbruik van een USB-apparaat mag conform de USB-specificatie niet hoger zijn dan 500 mA. Als de stick meer stroom nodig heeft, verbind deze dan met de FRITZ!Box via een USB-hub met eigen voeding (actieve USB-hub). Informatie over het energieverbruik verkrijg je bij de fabrikant van de stick.

2 Internettoegang in FRITZ!Box configureren

Voorbereidingen

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile network" ("Mobile Communications").
  3. Als een sectie "USB Tethering" wordt weergegeven, configureer je internettoegang via USB-tethering.
    • Als de sectie "USB Tethering" niet wordt weergegeven, ga je verder met de volgende maatregel.

FRITZ!Box configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Mobile network" ("Mobile Communications").
  3. Als de internetverbinding altijd via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht, schakel dan de optie "Internet connection via mobile communications enabled" in.
    • Als de internetverbinding alleen via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht als de DSL-verbinding uitvalt, schakel je de optie "Simple Failover Protection / Fallback Mode for DSL" in.
    • Als de internetverbinding via het mobiele netwerk tot stand moet worden gebracht als de internetverbinding via DSL of WAN uitvalt door bijvoorbeeld een onderbreking van de DSL-verbinding of bij PPoE-fouten, schakel je de optie "Expanded Failover Protection / Fallback Mode for DSL/WAN" in.
  4. Voer in het invoerveld "PIN" de pincode voor de simkaart van de dongel voor mobiel internet in.

Belangrijk:Als je 3 keer de verkeerde pincode invoert, dan moet je de pukcode gebruiken. Meer informatie over de pin- of pukcode krijg je bij je mobielenetwerkprovider.

5. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Mobile network provider" je provider. Als je provider niet in de lijst staat, selecteer dan "Other operator" en voer in de betreffende invoervelden de toegangsgegevens in die je hebt ontvangen van je mobielenetwerkprovider.

Opmerking:Je kunt de toegangsgegevens voor vooraf geconfigureerde mobielenetwerkproviders niet wijzigen.

6. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.

De FRITZ!Box brengt nu alle verbindingen met internet tot stand via de aangesloten dongel voor mobiel internet.

Opmerking:Als de dongel voor mobiel internet ondersteuning biedt voor "CSV" (Circuit Switched Voice), kun je ook het mobiele telefoonnummer van de gebruikte simkaart configureren in de FRITZ!Box en dit toewijzen aan de verbonden telefoons.