Andere DNS-servers in FRITZ!Box configureren

DNS-servers op het internet zetten namen van internetservers om naar numerieke IP-adressen (bijvoorbeeld avm.de naar 212.42.244.122). De FRITZ!Box gebruikt voor de naamomzetting standaard de DNS-servers van de internetprovider. Je kunt in de FRITZ!Box echter ook andere gratis DNS-servers configureren (bijvoorbeeld Digitalcourage, Digitale Gesellschaft Schweiz, Quad9).

Voorwaarden/beperkingen

• DNSv6-servers kunnen alleen worden gewijzigd als de ondersteuning voor IPv6 is ingeschakeld in de FRITZ!Box (onder "Internet > Account Information > IPv6").
  • Voor internettelefonie, push-service-mails en enkele andere functies gebruikt de FRITZ!Box altijd de DNS-servers van de internetprovider.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

DNS-server configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
  2. Klik in het menu "Internet" op "Toegangsgegevens".
  3. Klik op het tabblad "DNS-server". Als het tabblad niet wordt weergegeven, schakel dan eerst de geavanceerde weergave in.
  4. Als je andere DNSv4-servers wilt configureren:
    1. Schakel de optie "Andere DNSv4-server gebruiken" in.
    2. Voer het IP-adres van de DNSv4-server in het invoerveld "Voorkeurs-DNSv4-server" in.

LET OP!Als het IP-adres van de DNS-server onjuist wordt ingevoerd, is internettoegang via IPv4 niet mogelijk.

3. Om ervoor te zorgen dat webpagina's evengoed kunnen worden geopend als de DNSv4-voorkeursserver is uitgevallen, voer je het IP-adres in van een tweede DNSv4-server in het invoerveld "Alternatieve DNSv4-server".
  5. Als je andere DNSv6-servers wilt configureren:
    1. Schakel de optie "Andere DNSv6-server gebruiken" in.
    2. Voer het IP-adres van de DNSv6-server in het invoerveld "Voorkeurs-DNSv6-server" in.

LET OP!Als het IP-adres van de DNS-server onjuist wordt ingevoerd, is internettoegang via IPv6 niet mogelijk.

3. Om ervoor te zorgen dat webpagina's evengoed kunnen worden geopend als de DNSv6-voorkeursserver is uitgevallen, voer je het IP-adres in van een tweede DNSv6-server in het invoerveld "Alternatieve DNSv6-server".
  6. Klik op "Toepassen" om de instellingen op te slaan en bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht.