FRITZ!Box meldt sleutelconflict ("key conflict") bij het importeren van een WireGuard-configuratiebestand

Tijdens het importeren van het configuratiebestand voor een WireGuard-verbinding wordt door de FRITZ!Box de volgende foutmelding weergegeven:

"Unfortunately, it was not possible to apply your settings.
Imported configuration file of WireGuard remote site triggered a key conflict with existing connections. Click on "Close" to go to the WireGuard overview and set up the WireGuard connection again."

Import niet mogelijk vanwege bestaande WireGuard-verbindingen

De FRITZ!Box staat niet toe het configuratiebestand te importeren, omdat dit een nieuwe private key bevat. De FRITZ!Box gebruikt echter al een private key voor de WireGuard-verbindingen die al zijn geconfigureerd. De nieuwe key overschrijft de oude en de al bestaande WireGuard-verbindingen werken dan niet meer.

Nieuw configuratiebestand met key van de FRITZ!Box aanmaken

1. Als je een verbinding met een andere FRITZ!Box wilt configureren, configureer dan een nieuwe verbinding. Ga hiervoor te werk zoals beschreven in de overeenkomende handleiding:
  2. Als je een verbinding met een andere router of een VPN-provider wilt configureren:
    1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Internet".
    2. Klik in het menu "Internet" op "Permit Access".
    3. Klik op het tabblad "VPN (WireGuard)".
    4. Klik op de knop "Show WireGuard Settings".
    5. Bevestig het uitvoeren ook bij de FRITZ!Box, als je daarom wordt verzocht en klik op "OK" om het procedé te voltooien.
    6. Noteer de private key van de FRITZ!Box.
    7. Configureer in de andere router of bij de VPN-provider een nieuwe WireGuard-verbinding met de private key van de FRITZ!Box.
    8. Importeer het nieuwe configuratiebestand.

Belangrijk:Als je geen configuratiebestand met de private key van de FRITZ!Box kunt aanmaken, verwijder dan alle WireGuard-verbindingen die zijn ingesteld in de FRITZ!Box, vóórdat je het bestaande configuratiebestand importeert. Daarna kun je de andere WireGuard-verbindingen weer instellen.