Knowledge Base-artikel #3497

FRITZ!Powerline via powerline met router van een andere fabrikant verbinden

Verbind FRITZ!Powerline-adapters via powerline met je router om je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit te breiden met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). De eerste FRITZ!Powerline-adapter is met een netwerkkabel verbonden met een LAN-poort van de router. De tweede FRITZ!Powerline-adapter kan verder van de router worden geplaatst en is via de elektriciteitsleiding in huis verbonden met de router. Zo heb je ook buiten het Wi-Fi-bereik van je router optimale Wi-Fi-ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Als je in de FRITZ!Powerline-adapter dezelfde Wi-Fi-instellingen gebruikt als in de draadloze router, maken je draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding met het Wi-Fi-netwerk met de sterkste ontvangst (draadloos roaming).

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype "powerline bridge"

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de tweede FRITZ!Powerline-adapter, die je aan het thuisnetwerk wilt toevoegen, zich in de fabrieksinstellingen bevinden. Als je FRITZ!Powerline als set hebt aangeschaft, voer je deze maatregelen uit met de FRITZ!Powerline-adapter met Wi-Fi-functie:

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapter in een stopcontact en wacht tot de "Power"- of "WLAN"-led blijft branden.
  2. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    ModelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 1260EConnect15 seconden
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000EPowerline · Security10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 546E / 540EWLAN ·WPS en Powerline · Security10 seconden
    FRITZ!Powerline 530E / 510ESecurity12 seconden
    FRITZ!Powerline 520E / 500EReset2 seconden
  3. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbinden

FRITZ!Powerline-adapters uit een set hebben zijn al met elkaar verbonden en kunnen in gebruik worden genomen zonder extra instellingen te configureren. Als je de FRITZ!Powerline-adapters afzonderlijk hebt aangeschaft, moet je de adapters eerst met elkaar verbinden.

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapter die aan het netwerk moet worden toegevoegd, in een contactdoos in de buurt van een FRITZ!Powerline-adapter die al deel uitmaakt van het powerlinenetwerk.
  2. Wacht tot de FRITZ!Powerline-adapter klaar is voor gebruik en de "Power"- of "WLAN"-led blijft branden.
  3. Druk op beide FRITZ!Powerline-adapters kort op de verbindingsknop. Het maakt niet uit bij welke FRITZ!Powerline-adapter je als eerste op de knop drukt. Nadat je de knop hebt losgelaten, knippert de "Power"-led. Afhankelijk van het model FRITZ!Powerline, knipperen tegelijkertijd nog verschillende andere leds.
    FRITZ!Powerline-modelVerbindingsknop
    FRITZ!Powerline 1260EConnect
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000E / 546E / 540EPowerline · Security
    FRITZ!Powerline 530E / 520E / 510E / 500ESecurity
  4. Zodra de "Powerline"-led blijft branden, is de procedure afgesloten en zijn de FRITZ!Powerline-adapters met elkaar verbonden.

3 FRITZ!Powerline-adapter met router verbinden

1. Verbind de eerste FRITZ!Powerline-adapter zonder Wi-Fi-functionaliteit met een LAN-poort van de router.

4 Wi-Fi-instellingen van de FRITZ!Powerline-adapter aanpassen

De router en FRITZ!Powerline-adapter kunnen gebruikmaken van dezelfde of verschillende namen voor het Wi-Fi-netwerk (SSID) en van verschillende beveiligingsinstellingen voor het aanmelden van draadloze netwerkapparaten.

Gebruik in de FRITZ!Powerline-adapter dezelfde Wi-Fi-instellingen als in de router, zodat je draadloze apparaten zich altijd automatisch aanmelden bij het Wi-Fi-netwerk met de sterkste ontvangst (draadloos roaming).

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wi-Fi" ("Wireless").
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Wi-Fi Network" ("Radio Network").
  3. Voer in het invoerveld "Name of the Wi-Fi network (SSID)" ("Name of the wireless radio network (SSID)") de naam in van het Wi-Fi-netwerk van de router.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Klik in het menu "Wi-Fi" ("Wireless") op "Security".
  6. Klik op het tabblad "Encryption".
  7. Voer in het invoerveld "Network key" de Wi-Fi-netwerksleutel in van de router.
  8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.