Knowledge Base-artikel #3498

FRITZ!Powerline via LAN met router van een andere fabrikant verbinden

Verbind FRITZ!Powerline via LAN met je router om je thuisnetwerk snel en eenvoudig uit te breiden met een extra accesspoint (draadloos toegangspunt). Zo heb je ook buiten het Wi-Fi-bereik van je router optimale Wi-Fi-ontvangst en highspeed-verbindingen met internet en het thuisnetwerk.

Als je in het FRITZ!Powerline-apparaat dezelfde Wi-Fi-instellingen gebruikt als in de draadloze router, maken je draadloze netwerkapparaten automatisch verbinding met het Wi-Fi-netwerk met het sterkste signaal (draadloos roaming).

Verbindingsscenario voor het verbindingstype LAN-bridge

1 Fabrieksinstellingen van het FRITZ!Powerline-apparaat laden

Om de volgende stappen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet het FRITZ!Powerline-apparaat zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Steek het FRITZ!Powerline-apparaat in een stopcontact en wacht tot de Power- of WLAN-led blijft branden of tot de Connect -led langzaam knippert.
  2. Druk op het apparaat op de overeenkomstige toets:
    ModelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 1260(E) / 1240 AX  Connect 15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220 / 1210 Connect 10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 1240E WLAN - WPS
    Powerline - Security
    15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000E Powerline · Security 10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 546E / 540E WLAN ·WPS en Powerline · Security 10 seconden
    FRITZ!Powerline 530E / 510E Security 12 seconden
    FRITZ!Powerline 520E / 500E Reset 2 seconden
  3. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de Power-led of WLAN-led blijft branden of de Connect-led langzaam knippert, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-apparaat met router verbinden

1. Verbind het FRITZ!Powerline-apparaat met een netwerkkabel met een LAN-poort van de router.

3 FRITZ!Powerline-apparaat als LAN-bridge configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "LAN bridge" in en klik op "Next".
  4. Bepaal de IP-instellingen die het FRITZ!Powerline-apparaat moet gebruiken en klik op "Next".
  5. Neem de vooraf ingestelde Wi-Fi-instellingen van het FRITZ!Powerline-apparaat over of definieer je eigen Wi-Fi-instellingen en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.

4 Wi-Fi-instellingen van het FRITZ!Powerline-apparaat aanpassen

De router en het FRITZ!Powerline-apparaat kunnen gebruikmaken van dezelfde of verschillende namen voor het Wi-Fi-netwerk (SSID) en van verschillende beveiligingsinstellingen voor het aanmelden van draadloze netwerkapparaten.

Gebruik in het FRITZ!Powerline-apparaat dezelfde Wi-Fi-instellingen als in de router, zodat je draadloze apparaten zich altijd automatisch aanmelden bij het Wi-Fi-netwerk met het sterkste signaal (draadloos roaming).

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Wi-Fi".
  2. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Wi-Fi Network".
  3. Voer in het invoerveld "Name of the Wi-Fi network (SSID)" de naam in van het Wi-Fi-netwerk van de router.
  4. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.
  5. Klik in het menu "Wi-Fi" op "Security".
  6. Klik op het tabblad "Encryption".
  7. Voer in het invoerveld "Network key" de Wi-Fi-netwerksleutel in van de router.
  8. Klik op "Apply" om de instellingen op te slaan.