Knowledge Base-artikel #3499

FRITZ!Powerline via Wi-Fi met router van een andere fabrikant verbinden

Verbind je FRITZ!Powerline-adapter via Wi-Fi met je router om gemakkelijk en efficiënt het Wi-Fi-bereik van je thuisnetwerk uit te breiden. De FRITZ!Powerline-adapter neemt dan de toegangsgevens van het Wi-Fi-netwerk van de router over en kan meteen worden gebruikt door alle draadloze netwerkapparaten in het thuisnetwerk.

Afb.: Verbindingsscenario voor het verbindingstype Wi-Fi-bridge

1 Fabrieksinstellingen van de FRITZ!Powerline-adapter laden

Om de volgende maatregelen uit te kunnen voeren zoals beschreven, moet de FRITZ!Powerline-adapter zich in de fabrieksinstellingen bevinden:

1. Steek de FRITZ!Powerline-adapter in een stopcontact en wacht tot de "Power"- of "WLAN"-led blijft branden.
  2. Druk op het apparaat op de betreffende knop:
    ModelToetsDuur
    FRITZ!Powerline 1260EConnect15 seconden
    FRITZ!Powerline 1240EWLAN - WPS
    Powerline - Security
    15 seconden
    FRITZ!Powerline 1220E / 1000EPowerline · Security10-15 seconden
    FRITZ!Powerline 546E / 540EWLAN ·WPS en Powerline · Security10 seconden
    FRITZ!Powerline 530E / 510ESecurity12 seconden
    FRITZ!Powerline 520E / 500EReset2 seconden
  3. Tijdens het proces knipperen alle leds één keer. Zodra de "Power"-led of "WLAN"-led blijft branden, is het laden van de fabrieksinstellingen voltooid.

2 FRITZ!Powerline-adapter als Wi-Fi-bridge configureren

FRITZ!Powerline-adapter aansluiten

1. Verbind de FRITZ!Powerline-adapter met een netwerkkabel met een LAN-poort van de router.

Powerline-adapter configureren

1. Klik in de gebruikersinterface van FRITZ!Powerline op "Access to Home Network".
  2. Klik in het menu "Access to Home Network" op de knop "Change type of connection".
  3. Schakel de optie "Wireless bridge" in en klik op "Next".
  4. Selecteer in de lijst "Radio Networks (WLANs) Found" de naam (SSID) van je router en klik op "Next".
  5. Stel de Wi-Fi-instellingen in en klik op "Next".
  6. Klik op "Finish" om de instellingen op te slaan.
  7. Zodra de "WLAN"-led van de FRITZ!Powerline-adapter blijft branden, is de configuratie voltooid.
  8. Verbreek de LAN-verbinding tussen de FRITZ!Powerline-adapter en router.

3 FRITZ!Powerline-adapter optimaal plaatsen

Voor een optimale uitbreiding van het bereik moet de FRITZ!Powerline-adapter een snelle en stabiele Wi-Fi-verbinding met de router hebben:

1. Plaats de FRITZ!Powerline-adapter zo dat de adapter het Wi-Fi-signaal van de router in goede kwaliteit kan ontvangen.