Apple iPhone, iPad of iPod One in het FRITZ!Box-thuisnetwerk gebruiken

Je kunt een Apple iPhone, iPad of iPod touch gemakkelijk verbinden met het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box. Het iOS-apparaat heeft dan toegang tot internet, kan bellen via de FRITZ!Box en kan worden gebruikt voor het afspelen van foto's, video's en muziek van de FRITZ!Box-mediaserver.

Opmerking:Hoe je de verbinding met de FRITZ!Box configureert in een Apple iOS-apparaat, leggen we hier uit aan de hand van een iPhone met iOS 14.4.

Opmerking:De configuratieprocedure en informatie over functies in deze handleiding hebben betrekking op het meest recente FRITZ!OS van de FRITZ!Box.

1 FRITZ!Box configureren

In de fabrieksinstellingen wijst de FRITZ!Box per DHCP automatisch de juiste IP-instellingen toe aan alle apparaten. Als je de DHCP-server van de FRITZ!Box hebt uitgeschakeld, schakel deze dan weer in:

Belangrijk:Als de FRITZ!Box de bestaande internetverbinding van een andere router gebruikt, is de DHCP-server van de FRITZ!Box uitgeschakeld. In dit geval moet de router vóór de FRITZ!Box (upstream router) de IP-instellingen toewijzen aan de apparaten.

1. Klik in de gebruikersinterface van de FRITZ!Box op "Home Network".
  2. Klik in het menu "Home Network" op "Network".
  3. Klik op het tabblad "Network Settings".
  4. Klik op de knop "IPv4 Addresses".
  5. Schakel de DHCP-server in en definieer het bereik waaruit de FRITZ!Box IP-adressen moet toewijzen.

Opmerking:In de fabrieksinstellingen gebruikt de FRITZ!Box het IP-adres 192.168.178.1 (subnetmasker 255.255.255.0) en wijst IP-adressen toe van xxx.20 tot xxx.200.

6. Klik op "OK" om de instellingen op te slaan.

2 iOS-apparaat met FRITZ!Box verbinden

1. Tik in het startscherm op het pictogram "Instellingen".
  2. Tik in het menu "Instellingen" op "Wi-Fi".
  3. Als Wi-Fi is uitgeschakeld, tik je op het pictogram "aan / uit".
  4. Tik onder "Netwerken" op de naam van het Wi-Fi-netwerk (SSID) van de FRITZ!Box. Als het Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box niet wordt weergegeven, voer je de maatregelen uit in de handleiding Wi-Fi-netwerk van de FRITZ!Box wordt niet gevonden.

Opmerking:De netwerknaam en de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box kun je desgewenst opzoeken zoals wordt beschreven in de handleiding Wi-Fi-verbinding met de FRITZ!Box configureren.

5. Voer in het invoerveld "Wachtwoord" de Wi-Fi-netwerksleutel van de FRITZ!Box in en tik op "Verbinden".

Het iOS-apparaat is nu via de FRITZ!Box verbonden met internet en kan met de juiste apps bijvoorbeeld multimediabestanden van mediaservers in het thuisnetwerk afspelen.

3 iOS-apparaat met FRITZ!Box gebruiken

Via de FRITZ!Box telefoneren

Als je thuis wilt telefoneren via telefoonnummers die zijn geconfigureerd in de FRITZ!Box:

1. Configureer FRITZ!App Fon.

Vanaf internet toegang tot de FRITZ!Box

Als je onderweg vanaf internet op een veilige manier je FRITZ!Box of een op de FRITZ!Box aangesloten USB-opslagmedium wilt benaderen:

1. Configureer MyFRITZ! App,

In het thuisnetwerk FRITZ!NAS benaderen

Als je een op de FRITZ!Box aangesloten USB-opslagmedium wilt benaderen:

1. Als je gemakkelijk toegang wilt hebben tot de inhoud op FRITZ!NAS, configureer dan onze MyFRITZ!App.
  2. Als je zonder extra app toegang wilt hebben tot de inhoud op FRITZ!NAS, open dan in een webbrowser http://fritz.nas.
  3. Als je al een app gebruikt die het Server Message Block- (SMB) of FTP-protocol ondersteunt, kun je hiermee ook via \\fritz.box of ftp://fritz.box toegang krijgen tot de inhoud van FRITZ!NAS.

Multimediabestanden afspelen van FRITZ!Box-mediaserver

Als je multimediabestanden zoals foto's, video's of muziek wilt afspelen van een USB-opslagmedium dat is aangesloten op de FRITZ!Box:

1. Configureer de FRITZ!Box als mediaserver.
  2. Configureer op het iOS-apparaat VLC for Mobile of een andere app die bestanden van mediaservers kan afspelen volgens de UPnP-AV-standaard (Universal Plug and Play Audio/Video).

VPN-verbinding met FRITZ!Box configureren

Als je via de internetverbinding van je iOS-apparaat een veilig versleutelde netwerkverbinding (VPN, Virtual Private Network) met je FRITZ!Box en apparaten in het thuisnetwerk tot stand wilt brengen:

Opmerking:Als er een VPN-verbinding actief is, worden alle internetquery's gerouteerd via de FRITZ!Box. Daardoor heb je met je iOS-apparaat afluister- en fraudebestendige toegang tot alle internetservices, bijvoorbeeld e-mail en online banking, zelfs wanneer je bent verbonden met publieke draadloze hotspots.